Thursday, August 16, 2012

Tee tööd ja näe vaeva...


Nagu ennist mainisin, peame kolme sorti tööd tegema. Pudelite sorteerimine on loomulikult kõige lihtsam ja muidugi ka kõige igavam. Peame tundide viisi ainult üht rutiinset tööd tegema, nii et esimese päeva lõpuks nägin isegi unes pudeleid.
Parve ehitamine on minu jaoks kõige lõbusam töö, lihtsalt sellepärast, et see pakub vaheldust. Alguses tuleb meil palgid paika panna ning kinni naelutada, siis seome pudelitest ujuki parve alla ja lõpuks kinnitame kõik palgid ka köiega. Päeva lõpuks seisab lagendikul, kus me töötame, terve rida parvesid, nii et me saame kohe ka oma töö vilju näha. Lisaks ehitamisele aitame hiljem ka parved vette lükata ning neile mulda asetada ja taimi istutada. Samuti väga lõbus töö, isegi siis, kui avastad parve peal seistes, et see hakkab põhja minema. Nojah, ega kõik parved ei peagi olema täiuslikult ehitatud.


Kõige raskem töö on kindlasti see, mida me teeme metsas, ja seda valdavalt sellepärast, et seal on alati tapvalt palav või niiske või mõlemat. Lisaks peame kandma pikkade käistega töökombekat, kiivrit, kindaid ja suuri kummikuid. Kui väljas on üle 30ne kraadi, on see parajalt ebamugav. Reeglina olen pärast üht päeva metsas higist tilkumas ning pean kõik riided kohe pessu viskama. Teine asi, mis töö metsas raskeks teeb, on lõunasöök või õigemini selle puudumine. Loomulikult ei saa me metsas korralikult kokata ja tagasi majja minemine võtaks liiga palju aega. Seetõttu valmistame alati enne metsa minekut hunniku onigirisid ehk riisipalle, mida lõunaajal süüa, kuid pärast tundidepikkust rügamist ei ole neist just palju abi. Kaks riisipalli ei anna korraliku lõunasöögi mõõtu välja.



No comments:

Post a Comment